lauantai 4. heinäkuuta 2015

Parveke viikolla 27

Parveke on tällä hetkellä erittäin vihreä, mutta mikään muu ei kuki paitsi orvokit ja miljoonakellot. Onkohan syynä kesäkuun loppuviikkojen sade, tuuli ja kolea sää? Jos on, niin toivon että heinäkuun lämpö saisi kukkia ilmestymään.


Osa kasveista viihtyy mainiosti. Papu kasvaa kahdessa parvekelaatikossa niin nopeasti, että joudun kohta laittamaan uuden narun tueksi korkeammalle. Pelakuussa on paljon nuppuja, joten kesän toinen kukinta alkanee pian. 


Parvekepöydällä moni kasvi on kasvattanut vartta, mutta ei vielä kukkanuppua (gladiolukset, auringonkukka, daaliat). Mansikoissa on runsaasti nuppuja ja tomaatti on jo metrinen. Tomatissa näkyykin kukkia, joten satoa voi toivoa. Retiisi venähti pituutta, mutta ei saanut kunnon paksua juurta aikaiseksi. Istutan siten uudet siemenet tänään. Ehkä retiisi lämpimämmässä säässä keskittyy syötävän osan kasvattamiseen. 


Helteessä kasvit vaativat paljon vettä ja joitakin kasveja (tomaattia) pitää kastella lähes päivittäin. Parempi tämä kuitenkin kuin se alkukesän kylmyys ja märkyys, kasvit tykkäävät.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti