lauantai 18. heinäkuuta 2015

Parveke viikolla 29

Parveke alkaa vähitellen muistuttaa viidakkoa, niin kovasti jotkut kasvit ovat kasvaneet. Pavut tuntuvat jo venyvän tukikeppien yli. Tomaattikin kasvoi niin korkeaksi, että siirsin sen pöydältä nurkkaan. Ehkä se olisi pitänyt latvoa... No toivotaan, että se kuitenkin tuottaa tomaatteja.


Pelakuut aloittavat kesän toista kukintaansa. Ne ovat kyllä kiitollisia kukkijoita, samoin orvokit. Kummatkin pitävät siitä, että kuihtuneet kukat nypitään pois. Orvokin varret ovat näin sateisena kesänä venähtäneet tosi pitkiksi. Toisaalta ehkä viileä kesä on myös pidentänyt kukintaa, mikä on sinänsä hyvä juttu - keltaiset orvokit amppelissa ovat koko parvekkeen ilo.


Krassi on myös alkanut kukkia ja yhden nupun näin myös päivänliljassa. Näitä monivuotisia kasveja on tosin vaikea talvettaa kellarissa, joten saatan istuttaa päiväliljän yhteiselle pihalle syksyllä. Siellä se varmasti viihtyy vielä paremmin.


Pöydällä auringonkukat ovat kasvattaneet hentoa vartta. Katsotaan, miten paljon niitä pitää tukea, kun kukat (toivottavasti) jossain vaiheessa ilmestyvät. Daaliat ovat myös kasvaneet ja niitäkin voisi alkaa tukea. Gladioluksista odotan jo kovasti kukkavanoja - ainakin kasvun puolesta ne ovat viihtyneet parvekkeella mainiosti.


On mielenkiintoista huomioida, mikä viihtyy parvekkeella ja mikä ei. Toisaalta tämän vuoden kolea ja sateinen sää on vaikuttanut varmasti joihinkin kasveihin. Esimerkiksi retiisi ei kasvattanut juurta, vaan pituutta ja kukkia. Istutin uudet siement pari viikkoa sitten, toivottavasti tällä kertaa onnistun paremmin. Mansikka ei ole oikein makeutunut, kaipaisi varmaan enemmän aurinkoa. No, ensi vuonna osaan paremmin.


Muutamasta vastoinkäymisestä huolimatta parvekepuutarhan hoito on ollut erittäin antoisaa. Kasvua on ollut mielenkiintoista seurata ja kukat tuovat väriä olohuoneeseen.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti