tiistai 20. lokakuuta 2015

Porkkanakakku

Pari viikkoa sitten kummipojan kanssa leivottiin muutakin kuin suklaa-kinuskileivoksia. Porkkanakakku oli itse asiassa ensimmäisenä toivomuslistalla. Olin kokeillut aikaisemmin porkkanamuffinsseja, mutta ne eivät jostain syystä nousseet kunnolla. Tällä kertaa oli siksi hakusessa toimiva resepi pellilliselle porkkanakakkua - ja se löytyi Kotikokilta. Hieman muutin reseptiä (en laittanut taikinaan pomeranssia, koska sitä ei ollut, ja päällysteen mukailin toisesta reseptistä). Erinomainen ohje, pohjasta tuli erittäin kuohkea ja juuri oikean makuinen. Päällysteen makeus tasapanotti sopivasti.

4 munaa
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
6 dl porkkanaraastetta

Sulata voi ja jäähdytä. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet. Vaahdota muna ja sokerit. Lisää lähes kaikki kuivat aineet vaahtoon (mieluiten siivilän läpi), sekoita hyvin. Lisää loppu jauhoseos, voi ja porkkanaraaste vuorotellen. Paista pellillä leivinpaperin päällä 175 C noin 20-30 minuuttia.

200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2-3 dl tomusokeria (maun mukaan)

Sekoita päällysteen ainekset keskenään. Tomusokerin määrää kannattaa maistella, mikä itselle sopii parhaiten. 


Koristelimme  porkkanakakun Saksasta ostamillani luomutuotteilla (nonparellit ja punaiset sokerisydämet) sekä värikkäillä suklaanapeilla. Tuli herkullistä ja iloisen näköistä!


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti