torstai 8. lokakuuta 2015

Valmistuvia tilkkupeittoja ja uusi lamppu

Ompelen juuri kokoon neljättä sävyjen mukaan mietittyä neuletilkkupeittoa. Tässä on siis syksyyn sopien ruskan värit: punainen, ruskea, oranssi, keltainen ja vihreä. Otin muutaman kuvan sommittelusta vinkiksi - helpotti ainakin minua, kun rivit eivät mene sekaisin.


Sommittelun jälkeen kun kaikki tilkut ovat oikealla paikalla, kiinnitän kunkin rivin ensimmäiseen tilkkuun lappusen, jossa on sen rivin numero. Sen jälkeen kerään kunkin rivin tilkut pinoon niin että ensimmäinen tilkku on päällimmäisenä. Kietaisen tilkkujen yhdistämiseen varatus langat yhteen. Näin eivät tilkut mene sekaisin ja voin säilyttää pinot pienessä tilassa. 


Saksalainen ystävä ilmoitti toisesta vauvasta kuukautta ennen laskettua aikaa. Pikaisesti keräsin ylijääneitä kankaita ja tilkkuja muista projekteista. Vauvan sukupuoli on salaisuus, joten valitsin sellaiset värit ja kuviot, jotka sopivat varmasti kummalle tahansa. Tästä tuleekin hyvin samanlainen peitto kuin vuodenvaihteessa kummipojalle valmistunut. Nyt pitää vain ommella pikaisesti, koska vauva voi syntyä milloin tahansa. 


Sain vihdonkin keväällä siivouspäivänä ostamani lampun kattoon. Tämä sopiikin paremmin olohuoneen tyyliin kuin se aikaisempi. On aina mukavaa tehdä kirppikseltä nappilöytöjä - toisen turha on toisen aarre!


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti