lauantai 3. lokakuuta 2015

Saksan lomakuvia vielä - Blankenese ja muuta

Löysin vielä joitakin aurinkoisia kuvia Saksan elokuiselta lomaviikolta. Niitä onkin hyvä muistella nyt lokakuussa iltojen pimeyntyessä.

Tein Hampurissa asuvan ystäväni kanssa retken mainioilla vesibusseilla Blankenesen kaupunginosaan. Blankenese sijaitsee Elben rannalla kukkulaisessa maastossa, minkä takia kadut ovat sokkeloisia ja portaita on melkein 5 000 kpl. Olikin mukavaa vain kävellä ylös alas Blankenesen katuja ja nauttia kauniista taloista ja puutarhoista.



Maisemat Elbe-joelle ovat houkutelleet varakkaita ja vaurauden huomaa. Tosin kaikki maisemat eivät ole niin kauniita - Blankenesesta näkyy myös suoraan joen toiselle puolelle Airbusin isolle teollisuusalueelle. 


Rannalla on leppoisaa kävellä. Ymmärrän myös taas paremmin Hampurin suhdetta veteen, satamaan ja veneisiin. Ne ovat niin suuri osa arkipäivää: harrastuksia, liikkumista, työtä ja virkistystä. Ja vesi on vain koko ajan läsnä. 




Berliinistä en tällä kertaa ottanut kuin tämän yhden kuvan. Saksalaiset tykkäävät maalata talojaan - myös kerrostaloja - huomattavasti luovemmin ja värikkäämmin kuin Suomessa. Tässä yksi värikkäimmistä esimerkeistä Neuköllnin kaupunginosassa.


Lyypekissä on taas hieman erilaisia asuntoja. Tämä pittoreski näkymä on hostellin ikkunasta. 


Kävin vielä lyhyesti Frankfurtissa tapaamassa sinne muuttanutta kaveria ja hänen perhettään. Olen viimeksi ollut Frankfurtissa vähän päälle parikymppisenä reilaamassa. Silloin joen varrella oli joku iso tapahtuma - ja niin oli nytkin. 


En muistanut kaupungista kovinkaan paljon, esimerkiksi en tätä keskusaukiota (Römerberg). Suurin osa taloista pommitetiin hajalle toisessa maailmansodassa ja rakennettiin sen jälkeen uudestaan.


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti