sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Suklaa-kinuskileivokset

Jos haluaa jotain todella makeaa, niin kannattaa kokeilla näitä suklaa-kinuskileivoksia. Ohje on lukioajoilta, jostain Sunnuntai-mainoksesta. En ollut tehnyt leivoksia sitten lukion, mutta nyt teki mieli kokeilla muutamaa leivontatekniikkaa (kinuskin keittäminen, suklaan sulattaminen vesihauteessa). Ja lisäksi olin ostanut viimeisimmältä Saksan matkalta luomutaloussuklaata, jonka halusin käyttää. Kuin pisteenä i:n päälle isompi kummipoika tuli kylään leipomaan.

Ohjeesta pitäisi tulla 45 leivosta, mutta se on kyllä liioiteltua. Tai ehkä se onnistuu, jos leivokset leikkaa aika pieniksi - mikä on sinänsä ihan fiksua, koska ne ovat niin makeita. Ensi kerralla sitten.
Murotaikina
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
175 g voita tai margariinia
Mitta kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kuutioitu voi. Nypi ensin ryynimäiseksi ja sekoita sitten tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina matalalle pellille, pistele haarukalla ja paista 175 C 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kinuski

125 g voita tai margariinia
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1/2 dl siirappia
Keitä aineita paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Täyte on valmis, kun pintaan vedetty viiva jää näkyviin hetkeksi tai noin vartin keittelemisen jälkeen. Levitä kinuski muropohjan päälle ja anna jäähtyä (esim. jääkaapissa, minä jäähdytin parvekkeella).
Kuorrutus

200  g taloussuklaata
Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä sulatettu suklaa kinuskin päälle. Huom! Kinuskin pitää olla jäähtynyt, muuten suklaa uppoaa siihen. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi. Leivokset voi vielä koristella tomusokerikuorrutuksella.


Seuraavalla kerralla siis pienemmät leivokset, samoin suklaakuorrute kannattaa leikata kun se ei ole liian kovettunutta, muuten halkeilee (kuten kuvasta huomaa). Muuten erittäin onnistunut leivos. Eniten yllätyin murotaikinapohjasta, se ei ollut lainkaan kuivakka, vaan juuri sopivan rapea ja murea.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti