tiistai 27. lokakuuta 2015

Suklaahippukeksit (chocolate chip cookies)

Leivoimme kummipojan kanssa pari viikkoa sitten kolmea eri herkkua. Suklaahippukeksit olivat myös toivelistalla ja se sopi erinomaisesti, koska olin halunnut leipoa niitä jo pitkän ajan. En itse asiassa muista, milloin olen tehnyt keksejä viimeksi. Mutta sen muistan, mistä resepti on kotoisin. Aloin lukiossa kerätä omaa reseptivihkosta, johon löysin ohjeita pääasiassa naistenlehdistä. Ensimmäiselle sivulle päätyi tämä resepti, jonka olivat Suomeen tuoneet vartiojohtajani ja hänen siskonsa.


Ainekset (40-50 kpl):
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
170 g suklaata
(1 dl rouhittua hasselpähkinää - minä jätin tämän pois)
Sekoita pehmeä rasva ja sokerit. Lisää kananmuna. Sekoita keskenään jauhot, sooda ja suola, ja lisää taikinaan. Rouhi suklaa ja sekoita se taikinaan (minä käytin valmiita suklaanappeja, mutta mielestäni suklaaruoheesta tulee vielä parempia keksejä).


Jaa lusikalla tai pyörittele taikinasta pallosia. Laita ne pellille 5 sentin etäisyydelle toisistaan ja paina hieman litteämmiksi. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat vaaleanruskeita ja kypsiä.  


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti