maanantai 31. heinäkuuta 2017

Berliini: Taideteollisuusmuseo

Tykkään käydä taideteollisuus- ja kansantieteen museoissa. Berliinin taideteollisuusmuseon kokoelmat ovat laajat ja etenkin keskiajan, barokin ja renessanssin ihailijat löytävät museosta runsaasti katsottavaa. Vaikka olikin mielenkiintoista tutustua satoja vuosia sitten eläneiden ihmisten arkeen ja ihailla mittaamattomien arvokkaiden astioiden ja huonekalujen käsityötä, kiinnostivat minua tällä kertaa eniten muoti sekä uudempi muotoilu.

Vaatekokoelmasta löytyy rusaasti upeita luomuksia Chanelista Balenciagaan. Hyvä muotoilu on ajatonta ja osa lähes sata vuotta vanhoista puvuista sopisi mainiosti käyttöön myös nykyaikana. Nämä poimutetut iltapuvut ovat mainio esimerkki:


1920-luvun puvuissa on upeita paljettikoristeluja:


Kauniilla leikkaauksella ja muutamalla yksityiskohdalla tavallinen musta mekko on aina uudenlainen. Nämä mekot ovat muistaakseni 1950- tai 60-luvuilta, ja voisin käyttää jokaista niistä (jos ne sopisivat).



Avaruusajan inspiroimaa:


Ennen kuin naisten pukeutuminen vapautui tiukoista korseteista ja pönkköalushameista, oli elämä kyllä välillä epäkäytännöllistä. En ymmärrä, miten tällaisessa puvussa on mahdollista istua - ehkä se onkin vain seisomista varten:


Modernin muotoilun puolella minua viehättivät pohjoismaisten linjojen lisäksi amerikkalainen sodanjälkeinen tyyli sekä värien että linjojen takia.


Jugendissa ja art decossa taas miellyttävät luonnolliset ornamentit, hienot väriyhdistelmät ja aikaisempia tyylisuuntauksia tutumpi sekä funktionaalisempi muotokieli.


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti