perjantai 28. heinäkuuta 2017

Berliini: Tekniikan museo

Berliinin Tekniikan museo (Deutsches Technikmuseum Berlin) on museoiden aatelia - siellä viihtyvät tuntikausia niin nuoret kuin vanhatkin. 2,5-vuotias kummipoikani on paraikaa kovin kiinnostunut junista ja lentokoneista, joten meillä kului iltapäivä helposti museon isoissa saleissa.


Lentokonekokoelma on yksinkertaisesti mahtava. Katosta roikkuu lukuisia eri-ikäisiä lentokoneita; lisäksi näytillä on lentokoneen osia moottoreista matkustamoon. Jopa historian ensimmäisiä lentokoneita kuuluu kokoelmiin. Vaikka kummipoikaa välillä pelotti kävellä isojen koneiden alta, oli innostus kuitenkin suuri. Ja aikuisillekin on paljon uutta opittavaa - tai sitten voi vain ihailla sulavalinjaisia koneita.




Museon katolta on komea näkymä kanaalille:


Junaosasto on yhtä vaikuttava kuin lentokoneet. Kahteen suureen vaunuhalliin on kerätty noin 40 junaa, joista vanhin on 1800-luvun alusta. Junien kehityksen oppii siinä samassa helposti. Oli jännittävää kurkistaa joihinkin vaunuihin sisälle sekä leikkiä pienoismalleilla. Hämmästyin eniten höyryvetureiden valtavaa kokoa, niissä on ollut runsaasti voimaa!


Kokonaan näkemättä jäi valtava autokokoelma sekä muun muassa kamerat. Hyvä syy siis käydä museossa uudestaan!

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti