torstai 27. heinäkuuta 2017

Pittoreski sisäpiha Berliinissä

Vietin tämänvuotisen Saksan lomani ensipäivät kummipojan perheen kanssa Itä-Berliinin puolella. Vuokratun huoneiston sisäpiha oli erityisen rennosti ja luovasti sisustettu. Minua miellyttivät varma värien käyttö sekä vehreys. Tässä muutama idea mietittäväksi ja jatkojalostettavaksi:

Punainen on erinomainen tausta vastavärilleen vihreälle, ja kahdessa sävyssä sekä valkoisen kanssa se näyttää raikkaalta. 


Toinen mainio väripari vaaleanvihreän kanssa on kirkas sininen. Näin kirkkaita värejä käytetään Suomessa harvoin, mutta voisihan niitä kokeilla enemmänkin. Kirkkaat värit yhdistettynä mustaan on moderni vaihtoehto. 


Kasveja voi istuttaa monenlaiseen astiaan ja alustalle.


Kun yhdistää istutukseen tarpeeksi monta väriä, ne kaikki sopivat hyvin yhteen kuten suomalainen keto. 


Hortensiat vain kukkivat Saksassa paremmin - miten tämän komeuden saisi onnistumaan Suomessa?


Oleskelutilan ei tarvitse rajautua seinään, vaan se voi olla myös tilan keskellä. Ja perinteinen saksalainen rantatuoli on sekä leppoisa istuin että oiva tilanjakaja. Kasveja ja ruukkuja ei voi myöskään olla liikaa, jos haluaa rakentaa keitaan keskelle betoniviidakkoa.


Kaikkialle Suomeen tämänlainen sisustus ei oikein sovi - Berliinin rappioromantiikka on sille omiaan. Mutta joitain ideoita voi kuitenkin soveltaa muodossa tai toisessa.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti