lauantai 12. heinäkuuta 2014

Onni on ... käsityökaappi

Nyt kun muutin ja on enemmän tilaa (mm. erillinen makuuhuone), niin voin omistaa luksuksen nimeltä käsityökaappi. Se on oikeastaan vanha kirjakaappi, jonka olen saanut yhdeltä ystävältä lainaksi. Edellisessä asunnossa se oli todellakin täynnä kirjoja, mutta koska täällä on tilaa erilliselle kirjahyllylle ja koska haluan kaikki valkoiset huonekalut makuuhuoneseen (ja tummat olkkariin), niin käsityötarvikkeet saivat vihdoinkin tarvitsemansa paikan. Aikaisemmin kaikki kankaat ja langat olivat siellä täällä ja etenkin kankaat vaatekaapissa pahvilaatikoissa. Sieltä niitä oli tosi vaikea saada käyttöön käsityöinspiraation iskiessä. Nyt lähes kaikki käsityötarvikkeet ovat kätevästi lasiovellisessa kaapissa - aina näkyvillä, mutta samalla pölyltä suojassa.


Ylimmälle hyllylle lajittelin puuvillakankaat värien mukaan. Siten niistä on helppo valita mm. tilkkupeittoja varten. Seuraavaksi ylimmällä hyllyllä asustavat seuraavien tilkkuprojektien kankaat, suurin osa langoista, villapeiton tilkkuja sekä miestenpaitatilkkupeiton aineksia.


Yksi hylly alempana löytyy tilkkupeittojen täytteiden ylijäämäpaloja (niistä tulee ainakin yksi täyte kun yhdistelee) sekä erikoiskankaita eli muuta kuin puuvillaa (fleeceä, froteeta, sisustuskankaita jne.). Sitten ovat vuorossa lankatöihin (neulominen, virkkaus, kehyskudonta) tarvittavat varusteet, pursuava rasia langanloppuja sekä pari keskeneräistä työtä (lapaset, sukat, isoäidin neliöitä).


Toiseksi alimmalla hyllyllä on ompelutarvikkeita. Tykkään lajitella langat väreittäin lasipurkkeihin -tosin viereisessä korissa on vielä lisää, joten pitäisi löytää isompia purkkeja. Alimmalla hyllyllä ovat käsityökirjat ja -lehdet.


Suurin osa kaapin sisällöstä on kirppiksiltä käytettynä löytynyttä. Nappeja, lankoja, kankaita, lehtiä jne. löytyi aikoinaan tosi hyvin Valtterin kirppikseltä. Nyt en oikeastaan tarvitse vähään aikaan mitään uutta, sillä näistä riittää luovuuden antimiksi useaksi vuodeksi - paitsi että silloin tällöin puuttuva lankasävy tai kangas tilkkupeittoihin :-). 

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti