keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Suuntana taas Berliini

Taas jo perinteeksi muodostunut matka Travemünden lautalla Saksaan. Ja sehän alkaa pyörän lastaamisella ja Vuosaaressa jonottamisella - jotenkin niin vapaa lomafiilis!


Onneksi kaikki moottoripyöräkerholaiset olivat tällä kertaa päristelleet laivaan jo ennen minua. Kaksi vuotta sitten oli aika jännä ajaa sisään laivaan, kun takana seurasi parisenkymmentä harrikkaa.

 

Vuorokauden matka Saksaan on ihanan rentouttava. Alussa saaria ja tällä kertaa sumuakin. Sen jälkeen vain merta. Sekä hyvää lukemista, syötävää ja laivan sauna. Nettiinkään ei pääse, mikä on tosi hyvä juttu!





Travemündeen saapuminen illalla on aina yhtä kaunista. 




Seuraavana päivänä sitten pyörä junaan ja Berliiniin. Yhden junayhteyden myöhästymisen takia minä (ja parisenkymmentä muuta) jäimme kahdeksi tunniksi Uelzenin asemalle odottelemaan seuraavaa junaa. Onneksi asema sentään on upea nähtävyys - nimittäin Friedensreich Hundertwasserin käsialaa.  





Ja sitten taas pyörä seuraavan ja sitä seuraavaan junaan. Hampurista pääsisi kyllä suoraankin Berliiniin, mutta ei jos polkupyörä on mukana. Tällä kerta matka vei myöhästymisineen kuusi tuntia... (suoralla ICE:llä puolitoista tuntia). Onneksi junan ilmastointi toimi, sillä täällä Saksassa on yli kolmenkymmenen asteen helle!


Täällä Berliinissä pääsin sitten eilen nauttimaan mahtavista näköaloista. Paikka on nimeltään House of Weekend, ihan Alexanderplatzin vieressä. Kuvat puhukoot puolestaan.






-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti