maanantai 5. tammikuuta 2015

Onni on... keittiökaapit vuodelta 1940

Joskus yhteisymmärrys asunnon myyjän ja ostajan välillä voi olla yksityiskohdista kiinni. Kun melkein vuosi sitten olin katsomassa tätä asuntoa, ihastuin juuri tähän 1940-luvun tyyliin, mukaan lukien nämä alkuperäiset keittiökaapit. Asunnon myyjä arvosti niitä myös erittäin paljon. Useassa talossa vanhat kaapit on nimittäin vaihdettu uudempiin. Kaupat tulivat ja nyt iloitsen alituiseen näistä kauniista aidoista kaapeista.


Tai siis melkein - kaikki muu on siis alkuperäistä, paitsi laatikosto uunin vieressä - sen edellinen asukas rakennutti samanlaiseksi kuin muutkin kaapit. Sopii hyvin! 


Kaapistoon kuuluu myös aikaisemmin ihastelemani leivinlauta sekä laudat leivän leikkaamista varten. Tilaakin on sopivasti, etenkin kun ostin yhden lisälipaston kuivatavaroita varten.


Astiankuivauskaappi puuttuu, sillä sitä ruvettiin Suomessa valmistamaan vasta 1940-luvun lopussa. En henno rakennuttaa sitä yläkaappiin, sillä kaapin alla on niin herttainen pieni hyllykkö - juuri sopivan korkea laseja varten. Astiat voi kuivata myös astiankuivaustelineessä tiskipöydällä.


Toinen kaunis yksityiskohta on ritilähyllykkö hellan yläpuolella. Sen alla on alkuperäinen pallovalaisin, joista toinen on vastapäisellä seinällä. Ne tuovat niin paljon valoa, että kattolamppua ei edes tarvitse.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti