perjantai 1. toukokuuta 2015

Neuletilkkupeitto (puna-kelta-violetti)

Ison käsityön viimeistely vie jotenkin mukanaan, sitä vain haluaa saada sen valmiiksi. Juuri näin tein tätä neuletilkkupeittoa viikon ajan: vielä yksi sauma ja sitten toinen ja tämä rivi loppuun. Nyt peitto on viimeisiä langanpäiden päättelyitä ja yhtä reunakerrosta vailla valmis. Jes, olen tyytyväinen! Peitosta tuli energinen ja iloinen - ja ennen kaikkea lämmin. Sen tärkein tehtävä onkin lämmittää brassikaveriani Hampurin koleudessa. 


Salamavalo taas vähän poltti värejä, mutta olen käyttänyt lukemattomia erilaisia keltaisen, oranssin, punaisen, fuksian ja violetin sävyisiä lankoja. Peiton ympärille virkkasin kolme kerrosta kiinteää silmukkaa. Se jämäköittää peittoa ja tumma violetti taas sitoo peiton värit yhteen. Peitossa on 96 taikakehyksellä neulottua tilkkua. Pituus on 190 cm ja leveys 125 cm.


Tykkään tästä tweedmäisestä neuloksesta. Ja peiton ekologisuudesta - siihen uppoavat kaikki kotoa ja kirppiksiltä löytyneet lankakerien loput. Ostin vain pari uutta kerää täydentämään värivalikoimaa.

Allaoleva kuva taitaa olla lähinnä oikeita värejä. Ja siinä näkyy myös kolmas asia, mistä tykkään taikakehyksellä neulottaessa: neljällä eri värillä ja tekstuurilla saa tosi kivoja väriyhdistelmiä. Jokainen tilkku on uniikki.


-O-

2 kommenttia:

  1. Kaunis ja harmoninen peitto! Minun täytyy varmaan joskus lainata tuota mahtavaa taikakehystä, pääsisi nopeammin jämälangoista eroon kuin virkkaamalla nyhräten. Hyvää nimipäivää nimitutkijalle! :-)
    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja voin kernaasti antaa taikakehyksen lainaan. Sain nyt tosi hyvin vähennettyä juuri noita punaisia, keltaisia jne. jämälankakeriä. Seuraavan peiton värit ovatkin sitten vihreä, sininen, turkoosi ja lila :-).

      Poista