tiistai 26. toukokuuta 2015

Parveke viikolla 22 ja inspiraatiota muualta

Parveke on kokenut muodonmuutoksen, kun löysin kivan pöydän kirppikseltä ja kasvit ovat kasvaneet. Siirsin kasvien paikkoja sitten viimeisestä ja istutin joitakin lisää; pavun ja kesäpäivänhatun (Cherokee Sunset) siemenet pääsivät maahan. Iloitsen erityisesti siitä, että kylmän ja sateisen kevään jälkeen aurinko on alkanut paistaa ja lämmittää. Sen seurauksesta monet kasvit parvekkeella kukoistavat jälleen. Orvokki kukkii runsaasti, viime vuotiset päivänliljat vihertävät ja useat siemenet ovat itäneet. Ehkä ne sipulikukatkin pian kukkivat.


Pöytä oli varsinainen löytö! Sille mahtuu myös vaikka mitä. Pieniin ruukkuihin istutan vielä yrttejä. Ja kovasti haaveilen yhä tomaatista, tosin en oikein tiedä, minne se mahtuisi. Ja toki jossakin pitäisi olla tilaa myös minulle istuskella - siinä on siis vielä järjestämistä.


Olen aina ymmälläni kasvun ihmeestä. Miten niin pienessä siemenessä on kaikki elämän edellytykset. On ollut todella mielenkiintoista seurata auringonkukan itämistä. Siemenet olivat pari vuotta vanhoja, mutta sieltä ne kuitenkin reilussa viikossa puskivat. Istutin retiisin ja rukolan 18.5. ja ei mennyt kuin muutama päivä, kun retiisistä näkyi vihreää. Rukolalla kesti hieman kauemmin, mutta pari senttiä on sekin jo noussut.


Olin viime viikolla Kööpenhaminassa työmatkalla ja kävelemässä Ørstedsparkenissa. Todella kauniita istutuksia tulppaaneista ja orvokeista!


Omenapuut ja syreenit olivat myös parhaassa kukassa.


Viikonloppuna piipahdin Kumpulan siirtolapuutarhassa, jossa oli taimimyyjäiset. En löytänyt kasveja, mutta ihailin toinen toistaan upeampia istutuksia. 



Näistä saa hyviä ideoita - sekä hyvitystä sille, että omat tulppaanit taitavat tuottaa tänä vuonna ainoastaan lehtiä. Hyvä että kukkivat edes jossain :-).

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti