2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl mannaryynejä
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl hasselpähkinärouhetta
125 g suklaata
200 g voita
2 dl maitoa
5 rkl kahvia
4 kananmunaa
Laita pari litraa vetävään kannelliseen muovirasiaan jauhot, leivinjauhe, mannaryynit sekä
sokerit. Sulje kansi ja ravistele pari kertaa voimakkaasti, jotta ainekset sekoittuvat. Lisää
kaakaojauhe, kaneli sekä pähkinä- ja suklaarouheet. Ravistele uudelleen n. 15 sekunttia.
Sekoita pienessä kulhossa sulatettu voi, maito, kahvi ja kanamunat. Kaada nesteet kuivien
aineiden päälle rasiaan ja sulje kansi. Ravistele minuutti. Avaa kansi, sekoita ja ravistele
kansi suljettuna taas minuutti. Avaa kansi, varmista että kaikki ainekset ovat varmasti
sekoittuneet. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 40-45 minuuttia 175 C.
Jos haluaa erittäin suklaisen kakun, niin kanelin ja kahvin voi jättää pois. Kakku on hyvin perinteinen ja keskieurooppalainen, sopii myös tarjottavaksi lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Ohjeessa suositellaan lisäksi kastiketta munalikööristä, espressosta ja tomusokerista.
-O-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti