sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Hasselpähkinäiset banaanimuffinssit

Olin eilen vanhemman kummipojan luona leipomassa ja vappuaattoa viettämässä. Kummipoika sai itse valita joululahjaksi saadusta Aku Ankan keittokirjastaan kaksi ohjetta, jotka toteuttaisimme. Valituiksi tulivat hasselpähkinäiset banaanimuffinssit sekä suklaamurukeksit. Kummatkin leipomukset onnistuivat mainiosti ja ne oli helppo valmistaa kahden ala-asteikäisen pojan kanssa. Suklaan rouhiminen, banaanien pilkkominen ja ainesten mittaaminen sujuu tuon ikäisiltä mainiosti, samoin taikinan laittaminen muffinssivuokaan sekä keksitaikinan asettelu pellille. Minulle jäivät vatkaaminen, laaduntarkkailu ja uunin käyttö.

Hasselpähkinäiset banaanimuffinssit (12 kpl)

150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 1/4 dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
300 g (2 kpl) kuorittuja banaaneja
75 g hasselpähkinöitä (kokonaisia tai rouhetta)

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola. Jos käytät kokonaisia hasselpähkinöitä, rouhi ne karkeastu. Leikkaa banaanit pieniksi paloiksi. Vatkaa voi ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhot, banaanit ja noin 2/3 pähkinöitä. Nostele muffinssivuokiin ja jätä noin 1/4 kohoamisvaraksi. Ripottele päälle loput pähkinät.

Paista 35-45 minuuttia 175 C.



Keksiohjeen mukaan valmiita keksejä olisi tullut 8 kappaletta. Me teimme 17 kappaletta ja niistäkin tuli jättikokoisia. Tosin iso keksi maistuu pientä paremmalta :-). Vastaavanlainen suklaamurukeksiohje minulta löytyy itseltänikin, mutta näiden hasselpähkinäisten banaanimuffinssien reseptin kirjoitin muistiin uusintaa varten.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti