perjantai 5. joulukuuta 2014

Perussa 2: Sähkölinjoja, ruuhkia, kansallispukuja, kalaruokia

Tässä tällainen "photo dump" taas täältä Perusta, vähän kaikenlaista sekaisin - mitä nyt kiireessä olen ehtinyt kuvaamaan.

Sähkölinjat menevät täällä ihan missä sattuu. Ne voivat olla solmussa, roikkua siellä täällä sekä lähteä jokaiseen ilmansuuntaan. Ei ehkä kaikkein turvallisinta eikä tehokkaintakaan.


Liikenne on kaoottista ja ruuhkaista. Siirtymiseen menee bussilla aamuin illoin vajaa tunti suuntaansa ja matka ei ole kovinkaan montaa kilometriä. Mietin, miten ruuhkassa seisominen vaikuttaa kulttuuriin - kun pitää koko ajan odottaa ja on helposti puolisen tuntia myöhässä. Katujen varsilla myös myydään suoraan autoihin kaikenlaista pientä tavaraa aurinkolaseista karkkeihin.


Kansallispukuja näkee täällä siellä täällä. Tämä kuvan herttainen pari on kansantanssiryhmästä, puku kuulemma Trujillosta. Vanhalle kansantanssijalle muut harrastajat tuovat aina kivoja muistoja. Ja kansallispuvut ovat aina yhtä kauniita ja kiehtovia.


Tänään kuuden aikaan illalla oli taivas näin kaunis. Tuli mieleen Suomi kesällä.


Illalla taas lisää kansallispukuja. Täällä naisilla on usein leveät ja keskipitkät hameet, jotka pyörivät hyvin tanssiessa. Ryhmän miehet olivat pukeutuneeet karnevaalihahmoiksi.


Upeita intiaanipukuja! Intiaaneja näkyy kansanpuvuissaan myös kadulla - naisilla silloin usein knallihattu päässä. Lapset kannetaan mukana liinassa.



Intiaanimyyttejä, joita en ihan tajunnut - täytyy tutkia lisää Suomessa.


Cevicheä lounaaksi eli raakaa limemehussa marinoitua kalaa ja äyriäisiä. Raikasta! Maissijyvät ovat isoja ja eivät niin makeita. Tuo oranssi on joku bataatin tyyppinen makea juures (tai jotain muuta, mutta siis makea). Perulainen ruoka on yleisesti erittäin maukasta. Kalaa syödään ymmärrettävästi paljon (pitkä rannikko), raaka-aineet ovat tuoreita ja maut jotain sellaisia, joita ei muualla saa. Kyllä tätä pitäisi tuoda Suomeen enemmän.


-O-

1 kommentti:

  1. Kivoja tunnelmia sanoin ja kuvin! Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista