lauantai 20. joulukuuta 2014

Yksityiskohtia: Jalkalamppu

Pikkuhiljaa uusi koti alkaa muotoutua. Koti tietenkin muuttuu aina vuosien saatossa, mutta nyt alan saada perusasioita kuntoon. Tällä viikolla sain vihdoinkin jalkalampun varjostimen verhoilusta.

Suosin vanhojen huonekalujen korjausta ja jalkalamppu on mummoni vanha. Sähkömies vinkkasi kesällä, että siihen kannattaisi uusia sähköt. Lampun jalka on nimittäin metallia ja pohjassa on raskas valurautalaatta tasapainoa tuomassa. Tämä määrä metallia ja vanhat johdot eivät ole turvallinen yhdistelmä. Vein lampun hänen suosittelemaansa Valaisinverstaaseen, joka on todellinen vanhan ajan verstas. Sähköt uusittiin nopeasti. Varjostimen verhoilussa meni kauemmin, sillä verhoilun tekee rautainen yli 70-vuotias ammattilainen, jolla on jo kaikenlaisia kremppoja. Mutta jälki on erinomaista, voin suositella. Samasta liikkeestä löytyy myös kaikenlaista vanhoja retrolamppuja.


Olen todella tyytyväinen värimaailmaan, sopii hyvin olohuoneeseeni, etenkin keskimmäiseen keltaiseen kukkatauluun. Ensimmäiset lukuhetket sohvannurkassa valaisimen alla on jo kokeiltu ja voin sanoa että on juuri niin leppoisaa kuin olin ajatellutkin.

-O-

1 kommentti: