keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Perussa

Kolmatta päivää Perussa: jetlag vaivaa vielä jonkun verran (aikaero on seitsemän tuntia) ja tekemistä on paljon, mutta maa on mielenkiintoinen.

Lentomatkalla sain taas ihailla hienoja maisemia. Maantieteilijänä olen aina erittäin kiinnostunut katselemaan lentokoneen ikkunasta erilaisia maanpinnan muotoja. Nyt kävi mahtava tuuri ja lensimme Amazonin alueen yli lähes koko ajan pilvettömässä säässä. Amazon on valtava ja sademetsä, maailman keuhkot, yhä laaja.



Toinen upea hetki oli, kun ylitimme Andit. Vuoret ovat korkeat ja ovat kuin koko Etelä-Amerikan selkäranka. Vuoret näkyvät koko ajan myös Limasta, jotenkin suojelevasti.


Ensimmäinen ajatus Limaan tullessa oli, että kaupunki on levittäytynyt laajalle. Suuri osa taloja on matalia, mutta kerrostalojakin löytyy. Maanantaiaamuna aurinko oli noussut jo kuudelta, mikä on Suomen kaamoksen keskeltä tulleelle piristävää. Seuraavat kuvat ovat hotellin ikkunasta kahteen suuntaan. Eli hyvin erilaista seutua on jo yhden saman kadun varrella.



Hyvin moni talo on aidattu ja niissä on kunnon portti sekä kalterit ikkunoissa. Ulkoapäin talot voivat näyttää yksinkertaisilta, mutta niissä on upeat autot pihalla, siistit pihat ja hieno sisustus.



-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti