perjantai 12. joulukuuta 2014

Perussa 6: Merta, joulukoristelua ja pyramideja keskellä kaupunkia

Eilen pääsin taas merelle - ihanaa! Täällä on niin kuumaa, että pieni tuulenvire tekee terää. On myös hienoa katsoa Tyyntä valtamerta horisonttiin ja tietää, että siellä toisessa päässä on Aasia. Rantaa riittää kilometrien verran, mutta alas rannalle on vaikea päästä rinteen päältä ja rannan vieressä kulkee lisäksi iso moottoritie. Aallot sopivat mainiosti surffaukseen ja Perusta on löytynyt merkkejä lainelautailun tyyppisestä kalastuksesta ja esikolumbiaaniselta ajalta - myöskin huvisurffauksesta.



Jouluun valmistaudutaan täällä huolella. Olen nähnyt joka puolella koristeltuja joulukuusia heti joulukuun alusta, lisäksi paljon jouluvaloja ja muita koristeita. Tyyli muistuttaa amerikkalaista, mutta kaupoissa on myös kauniita seimiä intiaanikasvoin. 


On jotenkin aivan mieletön ajatus, että keskellä kaupunkia on pyramideja. Mutta siis näin todellakin on Limassa. Aivan hotellimme lähellä on jopa kaksi erinomaista esimerkkiä. Huaca Pucclana on näistä suurempi. Sitä on käytetty sekä hallinnollisena keskuksena (etenkin vesivarojen kontrollointiin) että uskonnollisiin seremonioihin. Pyramidin vieressä on ravintola ja tietenkin upea näköala.



Huaca Huallamarca on pienempi pyramidi. Sitä on käytetty myös uskonnollisiin menoihin sekä myöhemmin hautausmaana. 



Kauniita heiniä matkalla takaisin hotellille.


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti