keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Matkalla Saksaan ja Hampurissa

Sain ladattua kameran pariston, joten tässä muutama kuva ja ajatus matkasta Saksaan sekä Hampurin viikonlopusta.

Laivalla Helsingistä Tukholmaan, Kustaanmiekan läpi ja Suomenlinnaa:

  





Junalla Tukholmasta Hampuriin - Tanskan ja Saksan välissä juna menee laivaan:


Matkalla oli mielenkiintoista seurata kevään etenemistä. Puissa on pieniä lehtiä ja muutenkin vihertää. Erityisen kauniita ovat kukkivat kirsikkapuut sekä onnenpensaat, joita on vähän joka puolella, kuten myös erilaiset sipulikukat. Tässä kuvia eläintarhasta sekä Alster-järven rannalta Hampurista:





Hampurissa oli mukava nähdä ystäviä ja muutenkin vanhaa kotikaupunkia. Tässä terveisiä pingviineiltä Viikkiin :-). Opin taas jotain uutta - pingviinit voivat asua maakuopissa ja ikään kuin kerrostaloissa. Jotenkin assosioin pingviinit jäähän ja lumeen. Mutta nämä ovatkin perunpingviinejä, joka asuvat Perun ja Chilen rannikolla.


Huomaa, että pääsiäinen on tulossa :-)


Vaikka lämpöä on jo +18 C ja kevät on pitkällä, on ulkona yhä hieman koleaa, etenkin kun sää on pilvistä. Tyypillistä täällä Keski-Euroopassa, jossa ilma on paljon Suomea kosteampaa (Suomessa kun on kuivaa). Se saa ilman tuntumaan koleammalta, tulee jotenkin "luihin ja ytimiin". Suomessa taas sama lämpötila tuntuu lämpimämmältä.

Tämä kuva kertoo säästä, mutta myös hauskasta kadunnimestä. "Schöne Aussicht" eli kaunis näköala. Niin onkin, Alster-järveä ja Hampurin keskustaa toisella rannalla.



Näihin laattoihin kiinnitän usein huomiota. Saavat ajattelemaan. Laatat ovat jalkakäytävällä niiden talojen edessä, joissa on asunut keskitys/tuhoamisleireille vietyjä juutalaisia. Kaunis tapa muistaa ja muistuttaa. Näissäkin laatoissa perhe - lapset vuonna 1932 syntynyt Ruth ja vuonna 1934 syntynyt Manfred. Vietiin Theresienstadtiin vuonna 1942 ja kuolivat vuonna 1944. Niin turhaa.

Kun kuvasin laattoja, puhutteli ohitse kulkeva rouva minua. Hän oli niin iloinen, että joku huomioi laatat ja kiitti minua vuolaasti tapaamisesta. Rouva kertoi, että näin hänkin muistaa paremmin. Ja että oli joskus nähnyt valkoisen ruusun laattojen päällä. 


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti