sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Nähtävyyksiä, kevään etenemistä ja mielenkiintoisia rakennuksia

Vaikka Berliinissä on käynyt useamman kerran ja asunutkin jonkun aikaa, niin jotenkin näihin perusnähtävyyksiin ei kyllästy. Moni niistä on niin historialla kyllästetty, että niissä riittää miettimistä vielä pitkäksi aikaa.

Brandenburger Tor - uskomatonta ajatella, että muuri meni heti tämän vanhan kaupunginportin takana.


Berliinin tuomiokirkko (Dom). Ylhäältä katolta on upeat näkymät. Olin siellä kesällä vieraiden kanssa, alla yksi esimerkki viime kesältä Spree-joen suuntaan (en jaksanut nyt kiivetä taas uudestaan ylös, vaikka onkin parempi kamera).



Weltuhr Alexilla - tosin se käy yhä talviaikaa...


Televisiotorni - pallukassa ylhäällä en ole vielä käynyt, sieltä pitäisi olla tosi hienot näkymät. Torni on hyvä suunnistusmerkki, se kun näkyy vähän kaikkialle. Myös tänne kadulle.


Tiergartenin puisto on niin vihreä! Ilo ajaa tästä aina pyörällä. Viime kesänä ajelin usein ja nautin aina - asuin itäpuolella ja vieraat taas länsipuolella, ja Tiergartenin läpi menee paras pyöräreitti.


Syreenit kukkivat jo - nämä maanantaina matkalla läntiseen Berliiniin:


Olin viikolla myös Stuttgartissa, sielläkään en ole käynyt sitten kesän 2004, jolloin olin yliopiston kansainvälisissä palveluissa harjoittelijana. Stuttgartissa ei ollut mitään erityisen kuvauksellista, paitsi nämä hienot kevätkukkaistutukset. Mutta muuten oli mukava kävellä katuja ja muistella kesää kymmenen vuotta sitten.



Mielenkiintoisten rakennusten bongailu jatkuu myös. Sinisävyinen koulun julkisivu Friedrichsheinissa - tykkään värien yhdistelmästä ja geometrisuudesta:


Samoin Friedrichsheinista, hieno kolmiuloitteinen maalaus ison kerrostalon päädyssä:


Alexanderplatzin kupeesta, kolme asiaa josta tykkään: 1) Kauniit valkoiset kaaret  2) Sosialistiset reliefit 3) Kapea ja korkea pistetalo. Tyylipuhdasta.


Myös Alexilta, kaikki sosialistiset kliseet hienosti samassa maalauksessa. Tätä ihailen aina ohi ajaessani:


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti