keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Luomuelämää

Täällä Saksassa, Berliinissä ja etenkin Prenzlauer Bergissä on helppo ekoilla. Jo pelkästään luomukauppoja on kävelyetäisyydellä kolme. Pienimässä on vain elintarvikkeita, keskikokoisessa on muutakin tavaraa ja suurimmasta (joka on myös Saksan parhaiden luomukauppojen listalla) löytyy jo vaikka mitä arkeen.


Eilen kävin luomukampaamossa tässä nurkan takana. Aivan ihana päähieronta! Huomenna ajattelin käydä katsomassa ekomarkkinoita tässä lähellä Kollwitzplazilla. Vaatteita (ja muutakin kodin tavaraa) jos tarvitsee, niin Grüne Erdellä ja Maasilla on myymälät täällä Berliinissä. Hess Natur toimittaa postitse tai kauppoja on mm. Hampurissa ja Münchenissä. Kenkiä olen löytänyt tästä lähistöltä seuraavista merkeistä: Think (myydään yhdessä ekokaupassa tässä lähellä, ostin viime kesänä hyvät sandaalit) ja GEA (en ole käynyt vielä kaupassa, on tässä kulman takana; löytyy myös muuta kuin kenkiä). Kirppiksistä nyt puhumattakaan :-). Frau Tulpesta kerroin jo aikaisemmin, mutta Siebenblaussa myydään vain luomukankaita.


Luomuravintolassa en ole vielä läynyt, vaikka niitäkin Berliniistä näyttää löytyvän. Sen sijaan tässä lähellä on nakkikiska, joka tarjoilee luomumakkaraa ja -ranskiksia :-).


Ja muutakin näyttää olevan, luomupäiväkodeista parvekkeen multaan ja yrtteihin. Löytöretkeily saksalaisessa luomuelämässä siis jatkuu - kiinnostavaa nähdä, mitä kaikkea sitä tuleekaan vastaan!

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti