tiistai 1. huhtikuuta 2014

Pão de queijo Brasiliasta

Kuten sopii, Hampurissa tehdään brasilialaista ruokaa - tietenkin brassien kanssa. Tällä kertaa tyypillisiä juustopalleroita, pão de queijoa.

Taikinan voi tehdä tietenkin itse - tai sitten käyttää valmista pakkausta, kuten me. Pussissa (250 g) on juustoraaste ja jauhot yhdessä. Sen lisäksi mukaan sekoitetaan vielä 2 kananmunaa, 1 dl vettä sekä halutessa vielä lisää juustoraaastetta (me laitoimme fetaa, koska emme löytäneet Hampurista Minas Geraisin alueen juustoa).


Seuraavaksi taikinasta pyöritellään palleroita ja laitetaan ne uunipellille. Minä ryhdyin uudistajaksi ja tein yhden juustokuution ja -pyramidin.


Sitten paistetaan uunissa 30 minuuttia 200 asteessa. Valmiit pallerot ovat kullankeltaisia ja päältä rapsakoita. Syödään sulatejuuston kanssa tai ihan vain pelkiltään. Bom apetite!


-O-

1 kommentti: