lauantai 12. huhtikuuta 2014

Parvekekasveja ja urbaania kasvillisuutta

Tämän olen halunnut tehdä jo jonkun aikaa - nimittäin istuttaa parvekekasvit. Ilma on ollut hieman kolea, mutta tänään oli aurinkoista ja lämmintä. Tein kolme retkeä kahteen eri kukkakauppaan ja kannoin (polkupyörän kanssa onneksi) sekä kasveja että 70 litraa luomumultaa. Se mullan raahaaminen olikin hiostava homma, mutta toisaalta tulipa urheiltua.

On niin ihanaa valita kasveja, miettiä värejä, korkeuksia, muotoja ja kukkimisaikoja. Pysyin muutamassa päävärissä - violetin sävyt, vaaleanpunainen, valkoinen ja sininen - jotta ei tule liian levotonta. Lisäksi yrttejä ja mansikoita. Laventelia ostin, koska asunnon omistaja tukkää Ranskasta.

Kauniissa auringonpaisteessa oli ilo istuttaa kasveja. Multa tuoksui ja työ edistyi. Tässä valmis tulos:

Pelargoni, mansikoita ja senetti


Kahdenlaista neilikkaa, ruukuissa kosmoskukan ja tarhaneidon siemeniä, oikealla isossa ruukussa violettikukkainen vihma (Cytisus "Hollandia"), parvekelaatikossa yrttejä ja loput kaksi kasvia olivat jo parvekkeella.


Laventelia (Lavandula stoechas)


Neljänlaista yrttiä (ainakin salvia, timjami ja sitruunamelissa) sekä mangoldia, lisäksi oikeassa alanurkassa piilottaa orvokki


Kiva nähdä, miten paljon nämä kasvavat huhtikuun aikana! Ja kiva yllätys myös asunnon omistajalle, kun tulee matkoiltaan (oli siis jo puhuttu, että voin istutaa kasveja, mutta antoi minulle vapaat kädet). Toivottavasti aurinko paistaisi nyt enemmän ja ilma lämpiäisi, niin parvekkeestakin voisi nauttia. Olen nimittäin kuvitellut itseni parvekkeella kirjoittamassa :-).

Tämä oli toinen kauppa, jossa kävin kasviostoksilla (orvokit, pelargoni ja senetti). Kauppias antoi kaupan päälle vielä kaksi gerberaa, jotka nyt sulostuttavat työpöytää ja muistuttavat mukavista ihmisistä.



Täällä Berliinissä halutaan kovasti tuoda vehreyttää urbaaniin kivikaupunkiin. Alla muutama esimerkki lähikadulta:




-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti