sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Tilkkupeitot etenevät

No niin, kolme uusinta tilkkupeittoa on edennyt mukavasti. Kahdessa on kaikki tilkut jo leikattu, aseteltu ja järjestelty ompelua odottamaan. Kolmas on vielä hieman vaiheessa.


Tykkään kovasti tämän vauvanpeiton pirteästä värimaailmasta! Mukana on sopivasti retroa ja uutta, pientä ja isoa kuviota. Norsut, pilvet, pallot ja sydämet sopivat jotenkin erityisen hyvin vauvan maailmaan. Kameran salamavalo hieman polttaa vaaleita värejä: tuo haalein tilkku on turkoosi, jossa on vihreitä ja beessejä palloja. Ja tummansinisessä tilkussa on oikeastaan pieniä valkoisia palloja.


Tämä aikuisten peitto on värimaailmaltaan täysin erilainen ja sen verran suuri, ettei mahtunut mitenkään kokonaisena kuvaan. Oranssinkeltaiset tilkut piristävät hyvin peittoa ja tummat liilat taas tuovat syvyyttä. Salamavalo taas vääristää värejä - täytyy kuvata valmiit peitot ulkona tai hankkia parempi kamera (tai oppia käyttämään tätä kunnolla).

Näihin peittoihin en ole vielä keksinyt takaosaa, mutta aikaa toisaalta on, tilkkujen ompelu kestää kuukauden pari.


Tämä vauvanpeitto kaipaa vielä yhden tai kaksi kangasta. En nimittäin muuten saa tilkkuja asettumaan mitenkään fiksusti niin että samat tilkut tai värit eivät olisi liian lähellä toisiaan. Menen nyt viikolla vielä pariin kangas/askartelukauppaan, jos vaikka niistä löytyisi jotain. Joku toinen oranssi voisi sopia hyvin, toisi lisää lämpöä muuten hailakkaan peittoon. Tai sitten monivärinen. Jos olisin Berliinissä, niin heti kyllä löytäisin sopivan kankaan ja vielä luomunakin Frau Tulpen tai Friedan Hainin varastoista (kävin niitä nimittäin taas eilen netin kautta katsomassa).

Kokeilin tässä peitossa isompia tilkkuja, mikä on näissä kuvioissa hyvä ratkaisu. Ehkä seuraavassa peitossa voisin olla niin radikaali, että osa tilkuista on kolmioita :-). Tai sitten otan mallia yhden lempibloggarini (Soulemaman) mahtavista peitoista. Mieleen ovat jääneet etenkin ne peitot, joissa on ikään kuin tiiliseinäladonta - hyviä esimerkkejä tämä tai tämä. Tässä on ihanat värit, mutta en itse laittaisi valkoista väleihin. Tykkään näistä perinteisistä peitoista, sillä niistä kankaan kuviot tulevat parhaiten edukseen. Mutta ehkä joskus innostun blokeistakin, saa nähdä.

Näiden kolmen peiton jälkeen vuorossa on kaksi peittoa omaan käyttöön. Jotain olkkariin ja sitten se miesten paidoista tehty tilkkupeitto. Toisaalta tekisi myös mieli tehdä olkkariin peitto isoäidin neliöistä - on niin paljon sekalaisia lankoja. Mutta sitten vasta kun nämä ovat valmiit :-).

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti