lauantai 20. syyskuuta 2014

Uusi vanha sohva, julisteet kehystyksestä ja huovutettuja istuintyynyjä

On niin ihanaa, kun sisustus edistyy! Ja eilen se teki niin jättiaskelin. Olen etsinyt sohvaa jo muutaman kuukauden. Toiveissa oli suklaanruskea vuodesohva, joka olisi max. kaksi metriä leveä. Kävin läpi kaikkien huonekaluliikkeiden nettisivut ja kävinkin yhdessä. Mutta mitään sopivaa ei löytynyt. Koko ajan mielessä oli toive käytetystä sohvasta, ekologisuuden ja hinnan takia. Keskiviikkona sitten muistin taas tori.fi:n ja tein siellä haun. Ja eikö siellä ollutkin juuri sopiva sohva, oli laitettu myyntiin vain pari tuntia aikaisemmin. Kävin katsomassa sohvaa eilen ja se oli niin hyvä ja sopuhintainen, että ostin sekä otin mukaan heti (onneksi oli kuljetus). Sohva sopii mainiosti paikalleen. Nyt voin töiden jälkeen lösähtää vähäksi aikaa sohvalle lukemaan jotain tai vain olemaan - sitä olenkin odottanut.


Hampurista ostamani julisteet pääsivät pari viikkoa sitten läheiseen kehystämöön vierailulle. Tai siis osa niistä - katson ensin, miten paljon julisteita tila sietää. Hyvää palvelua oli, kehystäjä jopa kantoi valmiit julisteet kotiovelle kanssani. Voin suositella! Nämä kaksi julistetta pääsevät sohvan yläpuolella, mallaan vielä kummin päin. Tykkään kovasti iloisesta keltaisesta ja toisessa julisteessa on taas mahtava värien ilotulitus ja jotenkin slaavilaisten kansansatujen henkeä.

 
Kehystytin myös kaksi muistoa, joiden rahallinen arvo on ainoastaan kehyksissä, mutta tunnearvoa on sitäkin enemmän. Muistan hyvin Dublinin ranskalaisten elokuvien festivaalin, jossa tutustuin Kieslowskin elokuviin. Slovakin kartta muistuttaa taas mahtavasta työleiristä yli kymmenen vuotta sitten. Taulujen värimaailma sopii hyvin makuuhuoneeseen ja tuntuu siltä, että ne tuovat uuteen kotiin mukaan aikaisempia matkoja ja kokemuksia. 

Sohvan ja julisteiden lisäksi jotain uutta tuovat huovutetut istuintyynyt, joihin sain inspiraation pari viikkoa sitten Pore-kaupassa. Siellä myytävät ovat Nepalista ja kivan värikkäitä. Tykkäsin niistä kovasti ja ajattelin, että näitähän voisin tehdä itsekin. Kotoa löytyy nimittäin varastoituna useampi pussillinen huovutusvillaa kaikissa sateenkaareen väreissä. Samoin löytyy myös epäonnistuneita huovutuskokeiluja. Sommittelin ne susikappaleet kehikoksi, samoin kaikki villanloput, ja aloin kieputtaa ja tikuttaa villaa ympärille.



Punainen ja keltainen ovat vesihuovutusta vaille valmiita, sinisen tarvitsee vielä kasvaa leveyttä ja vihreän taas paksuutta. Mutta sitten odottavatkin pesuhuoneessa uusi (Kierrätyskeskuksesta viime viikolla löytynyt) pyykkilauta, hyttysverkko ja mäntysuopa. Mielenkiintoista nähdä, miten nämä tästä kutistuvat. Koska villaa on vielä jäljellä, teen näiden jälkeen ehkä vielä tummemmat versiot. On tosi mukavaa keksiä käyttöä villoille, jotka ovat vuosikausia odottaneet inspiraatiota. Huovutin aikoinaan peittoja, mutta niitä on jo tarpeeksi, joten oli kiva saada uusi idea. 

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti