tiistai 13. toukokuuta 2014

Kuvaröykkiö Berliinistä

Yhdessä seuraamassani amerikkalaisessa blogissa puhutaan "Photo dumpista". Sopii hyvin tähän bloggaukseen. Eli siis sekalaisia kuvia toukokuun alkupuolelta.

Hackesche Höfe

Etsin täältä yhtä kenkäkauppaa. Ei löytynyt, mutta sen sijaan kävelin jokaisen käytävän ja pihan läpi. Ihanan rauhallista muuten kiireisen kaupungin keskellä. Paljon kahviloita sekä ravintoloita, pikkukauppoja ja kulttuuria. Sekä upeaa jugendarkkitehtuuria.




Stresemannstrassen ympäristöä

Vappupäivänä löytyi myös muuta kuvattavaa kuin mehiläiset ja yleinen hulina. Potzdamer Platzin arkkitehtuuria:


Vuonna 2001 rakennettu Tempodrom muistuttaa Brasílian katedraalia ja sirkustelttaa:


Taas näitä seinämaalauksia ja värikkäitä yksityiskohtia:




Olympiastadion

Päätarkoitus oli tulla katsomaan seuraavissa kuvissa näkyvää Corbusierhausia. Mutta kun historiallinen olympiastadion on siinä vieressä, niin kyllä sekin pitää käydä katsastamassa.

Berliinissähän järjestettiin olympialaiset vuonna 1936, juuri kansallissosialistien vallan huippuaikana. Olympiastadion rakennettiin antiikin Kreikkaa ajatellen, mutta kyllä tässä tyylissä on myös selkeästi kaikuja 30-luvusta. Hienolla paikalla ja ottaa tilansa. Olisi mahtavaa päästä joskus olympiastadionille katsomaan jalkapalloa (Hertha BSC:tä tai maajoukkuetta), tunnelma on varmasti mieletön.



Corbusierhaus

Hieno, hieno rakennus! Suunnilteltiin vuoden 1957 Interbau Exhibitionia varten - 17 kerrosta, 557 asuntoa ja 1400 asukasta. Le Corbusier toteutti tässä Unité d'Habitation -ideaansa, jonka tarkoitus oli rakennuttaa täysin itsenäisiä asuntoyksikköjä. Hyvä idea, mutta myös erittäin kaunis toteutus.



Grünewald

Pyöräretki jatkui Corbusierhausilta etelään Grünewaldin metsän läpi. Sitä jotenkin aina ajattelee, että Helsingissä olisi paljon metsää, mutta kyllä Berliini vetää tässä pidemmän korren. Grünewaldissa ei paikoitellen edes kuulu kaupungin ja liikenteen humu. Ja ilma oli niin raikasta hengittää!


Alueella on useita pieniä lampia/järviä - tässä Krumme Lanke:



Onkel-Tom-Siedlung / Papagaiensiedlung / Waldsiedlung Zehlendorf

Iltapäivän lopuksi vielä yksi modernismin helmi. Tämä on kaikista isoin ja myös värikkäin kohde, tosin minusta kaikki mintunvihreät ja marjapuuronpunaiset talot eivät ole niin nättejä. Tykkään näistä perusväreistä enemmän.



Nowkoelln Flohmarkt

Joka toinen sunnuntai Maybachuferilla. Täällä on ehkä kolmannes käsityöläisiä - ei kuitenkaan mitenkään liikaa kuten Mauerparkin kirppiksellä. Löysin tällä kertaa yhden kirjan ja pienen lelun tuliaiseksi.



-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti