lauantai 24. toukokuuta 2014

Uusia käsityöprojekteja

Oikein odotan uutta asuntoa ja että siellä on enemmän tilaa. Pääsen nimittäin taas kunnolla ompelemaan ja tekemään muita käsitöitä. Olen nimittäin huomannut, että jos ompelukone ja/tai saumuri ei ole esillä ja ompelutarvikkeille sekä kankaille ja muulle tilpehöörille (jota on) ei ole lähistölle kunnon tilaa, niin ompeluprojekteja on haastavampi toteuttaa. Tosin onhan tässä viime vuosina tullut tehtyä kaikenlaista, mutta silti - olen iloinen pelkästään käsitöille tarkoitetusta kaapista.

Olen tässä miettinyt, mihin työhön tarttuisin seuraavaksi. Verhoja pitää tietenkin tehdä, mutta tässä eri valmistumisasteilla olevia töitä, joita aion seuraavaksi jatkaa.

Nämä hauskat eläinkankaat ovat kirppikseltä, muistaakseni vanha verho. Eläimiä on ollut kolmessa setissä - vihreätaustainen on käytetty ja jäljellä ovat tämä sinitaustainen ja toinen beigetaustainen. Ajattelin aloittaa sinisestä, sen kaveriksi olen keräillyt kokoelmistani sini-turkoosi-vihreäsävyisiä tilkkuja. Lisääkin löytyy, en ole vielä käynyt käsiksi kuin osaan kangasvalikoimista. Tarkoitus olisi tehdä tilkkupeitto lapselle.



Näin kerran ihanan tilkkupeiton, joka oli tehty miesten paitakankaista. Kuudesta vanhasta paidasta olen jo leikannut kankaat, yhtä monta odottaa vielä. Saatan jättää tuon keltaisen pois ja ehkä ottaa mukaan jotain pirteää kangasta (punainen?). Tai sitten pidän vain sini-valko-harmaasävyisenä, saa nähdä.


Punaisia kankaita kerään kummitytön tilkkupeittoa varten. Näitäkin on jossain lisää, tiedän sen, joten tässä vasta alku. 


Sitten on iso projekti "tee loppuun kaikki aloittamasi työt". Ne ovat tyssänneet johonkin vaikeaan kohtaan, mutta nyt haluan saada nekin valmiiksi. Muuten en saa ruveta tekemään uusia. Monesta puuttuu napit (ja etenkin napinlävet), kuten näistä tyttösten mekoista ja pienestä takista:





Kaikki muuten kierrätyskankaita (paitsi takin vuori, joka on Marimekon jämäkorista): vanhat vakosamettifarkut, kahdet verhot (toisessa rimpsu valmiina) ja yksi pöytäliina.

Sitten on runsaasti joko leikattuja kankaita tai ideoita. Alla mm. kolme tulevaa hametta (tummat, minulle), kolme leikki-ikäisen mekkoa (oranssi, keltain ja punainen) ja yksi vauvan hamonen (vaaleansininen).


Ja onhan niitä lisääkin. Mutta jos siis näistä aloitan.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti