perjantai 30. toukokuuta 2014

Puolukkapiiras

Tässä toinen lempireseptini, helppo ja herkullinen puolukkapiiras mehevällä kermaviilitäytteellä. Puolukka ja ruis muodostavat jotenkin niin maukkaan liiton ja pohja on sopivan pehmeä. 

Ohje on tavalliselle pyöreälle piirasvuoalle. Kaksinkertaisesta annoksesta tulee uuninpellillinen. Täytteessä voi käyttää myös mustaherukoita, miksei myös muunkinvärisiä. Silloin voi vaihtaa ruisjauhot grahamjauhoiksi. En ole kokeillut, mutta ehkä kermaviilin voisi vaihtaa rahkaan?
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl puolukoita (jos marjat ovat kovin happamia, sekoita joukkoon sokeria maun mukaan)
1 tlk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Levitä päälle marjat.

Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri sekä vaniljasokeri. Kaada kermaviiliseos marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti