torstai 30. lokakuuta 2014

Tukholmaa aamulla ja illalla

Tukholma on kaunis. Aina. Ei tarvitse kävellä kuin vähän aikaa kaduilla, niin rupeaa itsekseen laulamaan laulua "Sakta vi går genom stan":
"Åh det är natt och på avstånd hörs skratt
Och man går hem gemon stan
En doft av hö från nån ljuv skärgårdsö
smyger sig tyst intill stan."
Tukhomassa on oma charminsa - vesistöt, vanhat rakennukset, korkeat kalliot, kujat, portaat, kansainvälisyys... Kaupungissa on jotain keveyttä ja elävyyttä.


Ja pimeyskin voi olla kaunista. Olin illalla Tukholman kaupungintalolla, mikä elämys! Suosittelen. Sinisen salin katto oli kuin taivas ja valot loivat keskiaikaista tunnelmaa (vaikka rakennus ei ole kuin 91 vuotta vanha). Kultainen sali oli sitten vielä upeampi. Kuva ei tee oikeutta 18,6 miljoonalle mosaiikkipalalle, joista suurin osa on siis kullanvärisiä. Seinät aivan kimmelsivät. Suomessa tällainen näyttäisi oudolta, mutta kuningaskunta Ruotsiin se sopii mainiosti.   



Aamulla taas löysin tällaisen hauskan maisemanpiristäjän:


-O-

1 kommentti:

  1. Minulla alkaa päässä soida ihan aina laivan lipuessa läpi Tukholman saariston "Stockholm i mitt hjärta" - niin rasittava renkutus ;-) (Olen tosin ollut sitä hoilaamassa Allsång på Skansenissa...) Meille vaihto-opiskelijoille järjestettiin aikanaan tuolla kaupungintalolla tervetuliaisvastaanotto, se oli hienoa ja juhlavaa. Tukholma on kyllä hieno kaupunki - ja sääli, että raitiovaunuverkosto aikanaan lakkautettiin.
    - Sanna

    VastaaPoista