keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Tilkkupeitto Japaniin

Jes, ensimmäinen syksyn kolmesta tilkkupeitosta valmistui. Tämä peitto on pienelle vauvalle Japaniin ja halusinkin lähettää sen vielä tällä viikolla ennen loppukuun työmatkoja, sillä vauva syntyi jo syyskuussa. Ompelin siis aika ahkerasti eilen ja tänään.

Kuvien laatu on valitettavasti huono, koska käytössä on tällä hetkellä vain vanha kännykkäkamera. Oikeasti välit ovat hieman heleämmät.


Kankaat tässä peitossa ovat kahta lukuun ottamatta luomupuuvillaa. Norsut, puut ja keltainen geometrinen ovat Frieda Hainista Berliinistä. Keltaiset, harmaapohjaiset ja ruskeat kukat ovat taas Linotelta. Ruskeaa pallollista en muista tarkkaan, saattaa olla jommasta kummasta edellisestä tai Frau Tulpelta Berliinistä. Isot oranssit kukat ovat kirppikselta löytynyttä retrolakanaa ja pallot ruskealla pohjalla jotain Amy Butlerin kangasta.

Väritys on aika yksinkertainen ja syksyinen, toisaalta myös pirteä ja lapselle sopiva. Leikkasin tavallista isompia tilkkuja, koska isot kuviot tulevat niin parhaiten esiin. Tikkasin joka toisen rivin oikealta puolelta ylhäältä alas ja koko peiton reunoilta.


Nurjalla puolella on Finlaysonin Luotomuumi-kangasta. Ajattelin sen sopivan hyvin juuri Japaniin. Yllä ja alla on pari vuotta sitten kirppikseltä löytynyttä ruskeapohjaista kangasta turkoosein kuvioin. En sitten jaksanut kokeilla sitä sashiko-kirjontaa tällä kertaa, olisi mennyt ikuisuus peiton kanssa. Nurjalla puolella en tikannut kangasta kiinni vanuun, olen huomannut ettei se ole aina välttämätöntä, varsinkaan pienessä peitossa. Sen sijaan sain hyvän vinkin tikata saumat kiinni toisiinsa ja se olikin hyvä idea.


Peitto lähtee huomenna matkaan Tokioon. Toivottavasti on mieleinen - itse tykkään kovasti! Muistelen kaikkia kivoja sarjoja, joita katsoin silittäessä ja tilkkuja leikellessä. Nyt viimeksi tänään Ihmemiestä :-). 


-O-

P.s. Ai niin, ja peiton koko on 104 cm leveys ja 118 cm pituus. Tilkut ovat 12 cm * 12 cm ommeltuina (eli sentin saumavarat joka reunalle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti