maanantai 22. elokuuta 2016

Parvekeistutuksia vk 34/2016

Kolmen viikon loman jälkeen parveke ei ollut aivan freesissä kunnossa, vaikka äiti olikin käynyt kastelemassa kukkia. Orvokeilta oli jo muutenkin aikamoinen voimanponnistus jatkaa heinä-elokuun vaihteeseen. Krassit ja mustasilmäsusanna olivat myöskin jo kukkineet pari kuukautta, mikä oli mainio teko. Valtikkanauhuksen olin muutenkin ajatellut istuttaa kukinnan jälkeen ulos. Niinpä siivosin parvekkeen kunnolla ja vaihdoin kuihtuneet kasvit uusiin kukkiin.


Krysanteemeja ostin neljä kappaletta, kaksi violettia ja kaksi keltaista. Nostin tomaatin yhden askeleen korkeammalle portaalla, niin se saa paremmin aurinkoa. Olenkin jo saanut maistaa kolmea makeaa keltaista (yllätys!) tomaattia. 


Petunia sekä pelakuut jaksavat yhä kukkia - varret ovat vain venyneet reippaasti.


Ostin muutaman punaisen petunian parvekelaatikkoon. Pavusta alkaa jo tulla satoa. 


Haluasin jotain oranssia tasapainottamaan värimaailmaa ja etsin kovasti lyhtykoisoa. Sitä ei kuitenkaan löytynyt matalana (ehkä myöhemmin syksyllä), joten ostin sen sijaan erivärisiä samettikukkia. Se olikin mainio idea, sillä en ole tainnut koskaan aikaisemmin saada perhosta parvekkeelle vieraaksi. Ylipäänsä minusta on hyvä, jos mikä tahansa pölyttäjähyönteinen viihtyy kukillani.  


Nyt parveke on jälleen värikäs ja ilahduttaa vielä syksyn pian alkaessa.

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti