tiistai 9. elokuuta 2016

Saksassa 2016 _ Greifswald, Lubmin ja tuulimyllyjä 17.-19.7.

Hampurista matka jatkui idän suuntaan: tulin Greifswaldiin sunnuntai-iltana ja jatkoin Berliiniin tiistai-iltana. Tein myös retket Lubminin rannalle sekä tuulimyllyjä katsomaan.

Greifswald on hansakaupunki, jonka rikastuminen alkoi suolakaupasta (suola näyttää olleen keskiajalla tärkeää). Kaupungin vanhat rakennukset eivät kärsineet juuri lainkaan toisesta maailmansodasta, mutta kyllä huomattavasti DDR-ajasta. Keskustaa on viime vuosina restauroitu pieteetillä ja sieltä löytyy hienoja tiiligotiikan (Backsteingotik) esimerkkejä.



Keskustan ulkopuolelta matkalla hotellille löytyi myös tämä veikeän värikäs rakennus.


Eniten pidin vanhasta satamasta, josta löytyy runsas kokoelma museoaluksia sadan vuoden ajalta.




Olin mukana kurssilla, joka teki retken tuulipuistoon. En ollut koskaan aikaisemmin päässyt tuulivoimalan sisään, saati edes näin lähelle voimalaa - erittäin mielenkiintoista!




Vaikka sää olikin pilvinen, tuulinen ja kolea, oli Lubminin ranta silti erittäin kaunis. Jotkus jopa uskaltautuivat uimaan. Minä kävelin mielluummin rantasiltaa päästä päähän ja rantaa pitkin ihastellen aaltojen ja hiekan muodostamia kuvioita.









Täällä olisi mukava viettää päivä hieman kesäisemmällä säällä - onneksi sää paranikin pian ja rannalle tuli taas ihmiselämää.





-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti