maanantai 4. elokuuta 2014

Pyöräretkellä Saksassa: keskiviikko 30.7. (Stralsund - Warnemünde & Rostock)

Keskiviikkoaamuna olin vielä väsynyt eilisen päivän hellepyöräilystä, joten hyppäsin junaan ja ajoin Barthiin, josta pyöräily vasta alkoi. Näin säästin 45 km ja päivän kilometrisaaliista tuli varsin inhimillinen, vain 77 km. Keskiviikko oli myös ainoa varsinainen sadepäivä. Koko päivän aamusta alkaen joko hieman tihutti tai oli pilvistä ja kosteaa. Iltapäivällä sitten satoikin kaksi tuntia niin, että kastuin jonkun verran. Onneksi oli sadeviitta mukana ja vain kengät olivat litimärät. Pyörä oli todella rapainen ja se piti kunnolla putsata ja öljytä mudan kuivuttua.

Barthista pohjoiseen ja länteen on Darssin niemi, jossa on aikaisemmin ollut pieniä kalastajakyliä, nyt kylpylöitä ja loma-asuntoja. Niiden väleistä löytyi myös luontoa ja rauhaa.



Bornin kylä oli täynnä julisteita, jotka vastustivat suuren lomakylän rakentamista kylän viereiselle niemelle. Ymmärrän mainiosti, sillä niemi on luonnonkaunis ja rauhallinen alue. Kylässä ja muualla ympäristössä on aivan tarpeeksi tyhjää tilaa, jonne voisi rakentaa hotellin sinne ja lisää loma-asuntoja tänne. Toivon onnea ja menestystä bornilaisille! 



Ahrenshoopin satama.


Wustrowin jälkeen alkaa kilometrien pitkä dyynialue -  valitettavasti myös pari tuntia kestänyt sade. Rannat olivat lähes tyhjät, vain muutama reippailija käveli sateessa.



Vähän ennen Warnemündeä näin taas merkkejä Saksan huimista merituulipuistosuunnitelmista - tällä kertaa saman Baltic 2 -puiston kytkentä maissa verkkoon. Tästäkin puhuttiin paljon edellisen viikon seminaarissa, joten nyt on mielenkiintoista lukea uudestaan muistiinpanot ja esitykset. 





Olin yötä Rostockissa, joka on taas yksi hieno vanha hansakaupunki. Etenkin keskusaukio ja sen ympäristö olivat kauniisti restauroituja. Rostockista löytyi myös hyvinvarustettu Suomi-kauppa, jossa oli mm. niin sählymailoja, muumeja kuin Sunrise Avenuen keikkamainos.




-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti