maanantai 18. elokuuta 2014

Tilkkuja, tilkkuja

Näin sateisella säällä on kiva tehdä sisällä kotona käsitöitä. Ja etenkin kun on tilaa levittää kankaat ympäriinsä.


Olen leikannut tänään ja eilen tilkkuja kaverini vauvalle tulevaan peittoon. Toiveissa oli iloisia ja kirkkaita kankaita, joita löysimme kummankin varastoista. Pääväreinä turkoosi, vihreä ja keltainen. Kuva hieman vääristää värejä, salama jotenkin haalistaa. Mutta peitosta on tulossa ihana! Nyt täytyy vain leikata lisää tillkkuja, niitä kun pitää olla tässä peitossa yhteensä 150 (kuvassa 90).


Kun nämä tilkut on leikattu, on vuorssa toisenlainen värimaailma. Kankaat ovat kaikki luomupuuvillaa mielettömän upeasta Frieda Hain -kaupasta Berliinistä. Vauvapeitto näistäkin on tulossa, tällä kertaa Japaniin. Ajattelin leikata suurempia tilkkuja, jotain 20*20 cm (ylläolevassa 10*10 cm), sillä osa kuvioista on niin isoja. Ja katson, löytyisikö omista varastoista vielä pari yksiväristä kangasta täydentämään. Mietin nimittäin, jos vaikka jossain ylimääräisen ajan puuskassa innostuisin kokeilemaan sashiko-kirjontaa. Sopisi hyvin japanilaiselle vauvalle. Mutta saa nähdä, kunhan ensin leikkaan tilkut.


Ylimmässä kuvassa silityslaudalla olevista Marimekon kankaista on tulossa parvekkeelle tyynyjen / istuinalustojen päälliset. Nyt on jo ensimmäinen askel eli silitys tehty. Katsotaan, ovatko päälliset valmiit ennen lumen tuloa. Peitoilla on onneksi selvät määräajat laskettuina aikoina :-).

-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti