sunnuntai 3. elokuuta 2014

Pyöräretkellä Saksassa: tiistai 29.7. (Sassnitz - Stralsund)

Tämä oli pisin (105 km) ja kuumin reitti, mutta hyvin siitä selvisin! Ja kannatti kyllä, koska maisemat olivat edellistä päivää huomattavasti paremmat ja turistejakin oli vähemmän (paitsi aamupäivällä). Tosin olin kyllä illalla ihan poikki, vaikka olin muutamassa kohdassa oikaissutkin.


Ensimmäinen etappi oli Rügenin kuuluisimpaan kohteeseen eli Jasmundin kansallispuistossa sijaitseville liitukallioille. Koska olin aikaisin liikkeellä, oli teillä mukavan tyhjää - kaikki turistit tulivat juuri jatkaessani matkaa.


Rügenin liitukalliot tunnetaan allaolevasta Caspar David Friedrichin maalauksesta vuodelta 1818. Friedrich kirjoitti kauniisti "Ich muss alleine bleiben und wissen, dass ich alleine bin, um die Natur vollständig zu schauen und zu fühlen... Die Einsamkeit brauche ich für das Gespräch mit der Natur." No, nykyään tätä yksinäisyyttä ei Königstuhlin kallioilla juuri koe, ellei siis ole paikalla ennen kymmentä aamulla.

Caspar David Friedrich's Chalk Cliffs on Rügen.jpg
 Kuva: Wikipedia

Upeita kalliot kyllä ovat nykyäänkin, vaikka kasvillisuutta on enemmän. 



Toinen huomattava nähtävyys on Kap Arkonan niemi, joka näkyi jo kaukaa. Lähellä niemeä on vanha Vittin kalastajakylä - hyvin nätti, jos se ei olisi niin uskomattoman täynnä turisteja. En siksi ottanut kuvaa kuin vain Vittin rannalta.







Kap Arkonasta eteenpäin maisemat olivat vain upeita - absolut der Hammer!








Wittowin lautan jälkeen piti hieman oikaista sisämaahan, jotta ehtisin illaksi takaisin Stralsundiin. Hienoja teitä sielläkin.


Rambiniin asti jaksoin pyöräillä, sieltä Stralsundiin pari pysäkkiä junalla. Olisi ollut vain 15 km, mutta se tuntikin tuntui jo liialta. Ihan hyvä päätös, Stralsundin kauneudesta kannatti myös nauttia.


-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti