sunnuntai 3. elokuuta 2014

Pyöräretkellä Saksassa: sunnuntai 27.7. (Fürstenberg - Neustrelitz ja junalla Stralsundiin)

Toinen pyöräilypäivä oli aika lyhyt, sillä pyöräilin ainoastaan 41 km aamupäivällä. Iltapäivällä nimittäin hyppäsin junaan ja ajoin Stralsundiin. Ensinnäkin koska Neustrelitzin ja Stralsundin välissä ei ole kunnon pyöräreittiä ja toisekseen koska iltapäiväksi oli luvattu sadetta. Kolmanneksi myös siksi, koska tämä väli ei ollut niin kiinnostava kuin järvialue ja tulossa oleva Itämeren ranta. Hyvä ratkaisu, sillä sain näin myös tutustua Stralsundin kauniiseen hansakaupunkiin.



Oli tosi huvittavaa nähdä kotia ja jopa poroja keskellä Saksan maaseutua. Jäin miettimään, mistä ihmeestä ne on sinne tuotu. Hauskoja ideoita ihmisillä!


Reitti kulki pääasiassa metsässä pienten järvien rannalla. Alla idyllinen Buchsee. Metsät tarkoittivat helpottavaa varjoa helteessä, mutta toisaalta etenkin alkumatkalla aikamoisia korkeuseroja.



Stralsund on portti Rügenin saarelle. Kaupunki liittyi vuonna 1293 hansaliittoon ja nousi Lyypekin jälkeen Itämeren toiseksi mahtavimmaksi kauppiaaksi. Vaikka Stralsund kärsikin Toisen maailmansodan pommituksista, on siellä yhä paljon hienoja helmiä - kaupunki kuuluu syystäkin Unescon maailmanperintöluetteloon.



Vanhalla torilla oli sopivasti keskiaikaiset markkinat.



Yksi säilyneistä kaupunginporteista. 




Mahtava raatihuone.



Toinen hauska idea kaunistaa käsitöillä julkista tilaa ja käyttää kaikki parittomat villasukat sekä keskenjääneet käsityöt:



-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti