maanantai 4. elokuuta 2014

Pyöräretkellä Saksassa: torstai 31.7. (Warnemünde - Wismar)

Olin jo aikaisemmin jostain syystä ajatellut, että näistä kahdesta päivästä (torstai ja perjantai) tulee kaikkein parhaat päivät. Ja oikeassa olin. Sää oli täydellinen, aurinkoinen, mutta ei liian kuuma. Varjoa löytyi aina välillä sopivasti. Parasta olivat upeat maisemat: reitti kulki pääasiassa meren lähellä ja turisteja ei ollut liiaksi. Todella kaunista ja niin rentouttavaa!

Warnemünde on mukava lomapaikka Rostockin lähellä - paljon turisteja, mutta hyvä fiilis ja kaunis satama.


Reitti Warnemünden ja Kühlungsbornin välillä on uskomattoman kaunis. Vaaleaa hiekkaa, aaltojen kohinaa ja korkeita rantavalleja.




Iltapäivällä näkyi enemmän peltoja, mutta meri pilkotti lähes aina jossain.



Hajautetun energiatuotannon suosion huomaa selvästi pyöräillessä maaseudulla: talojen ja tallien katoilla oli aurinkopaneeleja.


Poel on Saksan Itämeren rannikon neljänneksi suurin saari. Turismi ei ole vielä saanut sieltä kovinkaan suurta otetta, mikä näkyy hiljaisilla rannoilla.






Wismar kuuluu (kuten Stralsundkin) Unescon maailmanperintölistalle. Upea vanha hansakaupunki, jota on restauroitu jo kovasti.  Lisäksi mukavia pieniä ravintoloita ja kauppoja, varsinkin satamassa ja raatihuoneentorilla.






-O-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti